Sandwich De Luxe

Chcesz zasiać szpan w przerwie na lunch?…A może chcesz aby koledze z pracy skoczyło ciśnienie?…Chcesz  wzbudzić zazdrość u szefa, który nie ma nawet czasu na siku?…jeśli tak to zrób sobie sandwich de luxe. Ciekawa w smaku, z kruchym, aromatycznym kurczakiem i pysznymi dodatkami kanapka zachwyci nie tylko głodomorów. Powali na kolana nawet wytrawnych kanapkożerców!

Pierś kurczaka myjemy, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką, ostrą papryką i granulowanym czosnkiem. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i wkładamy na pół godziny do rozgrzanego piekarnika. Jeśli pierś jest pokaźniejszych rozmiarów przedłużamy czas pieczenia do 45 minut. Po wyjęciu kurczak musi ochłonąć więc wystawiamy go w chłodne miejsce. Ulubione pieczywo (w tym wypadku razowy chleb słonecznikowy) smarujemy cienko majonezem i układamy na nim liście szpinaku. Następnie kroimy kurczaka w plastry i układamy na szpinaku. Suszone pomidory odsączamy z oleju, kroimy i kładziemy na kurczaku. Przykrywamy druga kromką i pakujemy…albo od razu do otworu gębowego albo w torbę i do pracy…

Smacznego!