Pieczarkowe Szaleństwo

Pieczarek z tego przepisu nie powstydzi się żadne party i żadna biba andrzejkowa nie spłonie rakiem gdy na stół wjadą  imprezowe, szalone  pieczarki. Znakomicie nadają się na przekąskę i są proste w przygotowaniu.

Duże, świeże i dorodne pieczarki dokładnie myjemy, odrywamy ogonek i wydrążamy w środku zostawiając pieczarkowe miseczki. Małą cebulkę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej, gdy zmięknie dodajemy to, co odkroiliśmy z pieczarek tylko drobno pokrojone i zasmażamy razem aż wyparuje woda. Dodajemy pokruszony kawałek sera pleśniowego i kawałek mozzarelli lub innego ulubionego sera drobno pokrojonego. Dodajemy pełną garść pokruszonych orzechów włoskich ( ja je najpierw uprażyłam na suchej patelni aby były chrupiące) łyżkę kopru świeżego i łyżkę natki. Mieszamy wszystkie składniki. Dosalamy i dopieprzamy. Farsz upychamy w pieczarkowe dudy dość obficie, posypujemy startym serem żółtym już nieco oszczędniej i posypujemy szczyptą bułki tartej. Ten zabieg sprawi, że pieczarka będzie miała chrupiącą pierzynkę. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 40 minut.