Papryka Napakowana

Doskonałe na lekką kolację, nie wymagają pieczywa i są pełne warzyw. Papryki myję i przekrawam wzdłuż, oczyszczam z gniazd nasiennych. Pół kubka pełnoziarnistej kaszki  kuskus zalewam wodą według przepisu i odstawiam. Do farszu kroję cebulkę i zmiękczam na oleju. Dodaję 7 pieczarek i pół papryki które kroję w kostkę i dorzucam na patelnię. Uprzednio namoczone i pokrojone cztery kapelusze suszonych prawdziwków  również lądują na patelni. Następnie wyjmuję z oleju 5 suszonych pomidorków, kroję w kosteczkę i dorzucam do całości farszu. Na koniec ląduje garść mrożonego groszku, łyżka natki pietruszki i kaszka kuskus. Jeszcze tylko chwilę podsmażam i doprawiam solą, pieprzem, płaską łyżeczką kminu rzymskiego i dwoma łyżkami sosu słodko-pikantnego TaoTao. Mieszam na gładką masę i napełniam papryki z lekką górką. Układam w naczyniu żaroodpornym, na dno wrzucam liść laurowy, dwie łyżki masła i trochę wody. Przykrywam naczynie i zapiekam godzinę.

Gotowe, Smacznego!