Obiado-Bułeczki

Nie jesteś perfekcyjną panią domu?…Nigdy nią nie byłaś?…I nie zanosi się na to, że będziesz nią kiedykolwiek?…To bez znaczenia, bo po ciężkiej, całodniowej harówie obie marzycie o jednym. Ciepła strawa, to to na co masz największą ochotę po całym dniu gonitwy nie wiadomo za czym. Jeśli nie ma widoków na dwudaniowy obiad z deserem, strzel sobie obiado-bułeczki. Danie łatwe, szybkie, gorące i chrupiące.

Nabądź w sklepie dowolne buły lub wykorzystaj stare jeśli je masz ponieważ w piekarniku zyskają drugą młodość . Możesz także upiec samodzielnie pieczywko, mnie jednak nigdy to nie wychodzi i przed spożyciem muszę pomoczyć bułeczkę w herbatce dłuższą chwilkę :-). Dwie cebule pokrój w kostkę i przesmaż na dwóch łyżkach masła. Pokrój w kostkę kilogram pieczarek i dorzuć do cebuli. Smaż dopóki nie wyparuje cała woda z grzybów.  Dopraw solą, pieprzem, oregano i natką pietruszki. Bułom odetnij spody i wydrąż cały miąższ. Napełnij farszem po brzegi i posyp starym żółtym serem. Wstaw na 15 minut do piekarnika…i gotowe!

Ja uwielbiam buły z ketchupem 🙂

Smacznego!