Indyk W Kremowym Teamie Z Zieloną Fasolką i Kurkami

DSC_0222

 

Indyk, indyk, indyk…pokarm i budulec dla zbolałych mięśni. Ekstra szybki w obróbce, wdzięczny i delikatny. Można go przyrządzać na setki różnych sposobów. Na zdjęciu powyżej w sosiku śmietanowo-koperkowym.

Kawałki indyka doprawionego solą i pieprzem wrzucamy na patelnię z łyżką oleju rzepakowego i podsmażamy na złoto. Dorzucamy garść kurek i podgotowaną fasolkę szparagową koloru zielonego 🙂 Następnie dodajemy małą łyżeczkę miodu, trzy łyżki śmietany 18%, szczyptę granulowanego czosnku, łyżkę posiekanego kopru, szczyptę pieprzu i dosalamy według uznania. Tak przyrządzoną potrawkę wykładamy obok ugotowanego na sypko brązowego ryżu.

Smacznego!