Grillowany Halibut Na Ciepłej Sałacie Z Suszonymi Pomidorami

DSC_0085

 

Pora odpalić eko-grilla!…eko-grilla czyli  grillową patelnię z grubym dnem 😉 Wystarczy posmarować dno olejem rzepakowym. Prezentowana ryba jest ultra prosta w przygotowaniu i to w czasie nie dłuższym niż 15 minut!

Stek halibuta uprzednio posolony wrzucamy na eko-grilla i podsmażamy chwilę z obydwu stron. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy tę grubą, dorodną rybę jakieś 12 minut. Na eko-grilla z tłuszczykiem po rybie wrzucamy opakowanie mrożonych warzyw Hortexu z suszonymi pomidorami. Przyprawiamy solą, granulowanym czosnkiem, ostrą papryką i szczyptą tymianku. Warzywa układamy na talerzu obok upieczonej ryby. Gotowe!…Smaczne, zdrowe, odlotowe…dla bioderek lightowe 😉