Grillowany Filet Z Warzywami

DSC_0071

 

Filecik to propozycja dla każdego, kto oprócz dbania o smukłe udo ceni także smak. Filet z kurczaka myjemy i „osalamy” z każdej strony. Ostrym nożem przekrajam każdego fileta  wdłuż robiąc w ten sposób dwa filety 😉 Warzywa wrzucamy do nieosolonego wrzątku i gotujemy 3 minuty. Odcedzamy na sitku. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i wrzucamy warzywa. Solimy odrobinę i doprawiamy szczyptą tymianku. Chwilę podduszamy ale tylko do momentu gdy warzywa wchłoną masło. Chodzi o to aby nie rozgotować warzyw. Teraz przechodzimy do fileta, którego układamy na mocno rozgrzanej patelni z łyżką oleju rzepakowego. Rozkładamy i stronę wierzchnią smarujemy cienko musztardą. Odwracamy po minucie smażenia i smarujemy musztardką drugą stronę mięska. Następnie wolną stronę fileta smarujemy miodem i znów wywracamy na drugą stronę i smarujemy miodem ponownie. Zdejmujemy z patelni i układamy obok warzyw. Filet nie będzie suchy jeśli zrobimy go z powyższą instrukcją 🙂

Smacznego!