Filet Z Kurczaczej Piersi Na Szpinaku

DSC_1126

 

Potwornie zaniedbałam swoją Kuchnię Kochaną a wszystko przez modną w ostatnim czasie grypę jelitową i ciągnący się jak ból po flakach remont chałupy. Ale jestem, jestem i to w nowej odsłonie roku 2013! Nowej dlatego gdyż moje działania na polu gastronomii będą zmierzały do ograniczenia produktów niepotrzebnych na rzecz produktów potrzebnych naszemu organizmowi. Wiosna za pasem więc trzeba popracować nad sylwetką. I w tymże celu zaczęłam biegi towarzyskie. Bieg towarzyski to bieg w towarzystwie osób, które samodzielnie raczej by nie biegły ale w związku z tym, że biegnie się w grupie wstyd jest wymięknąć i się biegnie chociaż się nie chce 🙂

Dziś na zdjęciu filet z piersi kuruna usmażony na patelni grillowej z niewielką ilością oleju rzepakowego. Wcześniej filet był przyprawiony solą i wymoczony w białym winku aby był soczysty. Dużą paczkę 750 gr szpinaku wrzuciłam na patelnię gdzie wcześniej wyciśnięty i lekko podsmażony był jeden ząbek czosnku  na łyżce oleju rzepakowego. Szpinak był chwilę blanszowany po czym dolałam dwie łyżki jogurtu naturalnego i dosypałam startego sera żółtego. Dosypałam szczyptę soli. Filet wyłożyłam na szpinak i podałam w towarzystwie fasolki szparagowej.

Smacznego!