Faszerowane Warzywa Kaszą Perłową

DSC_0201

 

Jak widać na powyższym obrazku do faszerowania użyłam cukinii, papryki i cebuli 🙂 Danie jest samowystarczalne lub można je podawać jako dodatek do mięs. Jest lekkie i urocze…np. na kolację lub lekki obiad 😉

Gotujemy jedną torebkę kaszy perłowej na sypko, w żadnym wypadku jej nie rozgotowujemy. Wydrążamy cukinię, cebulę i rozdrabniamy. Na patelni podsmażamy na łyżce oleju posiekane osiem pieczarek, pół papryki, wydrążoną cebulę i cukinię. Kiedy cukinia zacznie się rozpadać dodajemy kaszę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zaciągamy farsz śmietaną i dwiema łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Tak przyrządzonym farszem napełniamy warzywa, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok 45 minut.

Smacznego!